Avira Internet Security Review

 
 

LEES ONS OORDEEL

Ga voor volledige beveiliging met het Ultimate Security Suite pakket van Avira.

€69,95

Nu Kopen Review Lezen

 

 

9.7 Reviewer
Users 0 (0 votes)
Pros
  • Avira scoorde een perfecte score op bescherming tests door AV-tests
Cons
  • De telefonische support lijn kan soms duur oplopen
Summary
Avira Internet Ultimate Protection Suite is beter dan 50 procent van de deelnemers in onze productbeoordeling, omdat het aanvallen stopt zonder de hostcomputer zwaar te belasten. Het mist een aantal functies die geassocieerd worden met de premium internet beveiligingspakketten, dat is waarom het niet een hogere plaats inneemt. Amerikaanse gebruikers moeten rekening houden met lange afstand telefoontjes naar Europa.
Bescherming10
Functies10
Hulp en Ondersteuning9

Alles Openklappen
Alles Dichtklappen

Bescherming

De concurrentie tussen de premium internet beveiligingspakketuitgevers is intens. Immers, er zijn meer dan een miljard pc-gebruikers die bescherming nodig hebben. Slimme PC-gebruikers begrijpen dat het veiliger is om internet beveiligingssoftware te kopen van derden dan genoegen te nemen met Windows Defender, die wordt geleverd met Windows 8. Een van de beste internet beveiligingssoftware producten is Avira Internet Ultimate Protection Suite.

Het belangrijkste criterium bij het beoordelen van internet beveiligingspakketten zijn prestaties. Dit betekent dat het blokkeren van aanvallen, het opsporen van bedreigingen, zonder zich te vergissen met betrekking tot het onderscheid tussen veilige en onveilige bestanden waarbij het computer systeem nauwelijks wordt belast. Andere kenmerken zijn van minder belang, hoewel een uitgebreide set met functies nog steeds belangrijk is. Avira Internet Ultimate Protection Suite mist een paar functies in vergelijking met sommige concurrenten: sociale netwerk bescherming, een firewall, een wachtwoordmanager, ouderlijk toezicht, een virtueel toetsenbord, online back-up en automatisch downloaden van de kritische besturingssysteem patches. Het is echter voorzien van een bestand shredder om verwijderde bestanden permanent te wissen.

Functies

Hoewel het een aantal concurrerende functies mist, blijkt Avira uitstekend prestaties te leveren, wat verklaart waarom het tot de top 10 internet beveiligingsproducten in onze review behoort. AV-Test, het gerespecteerde onafhankelijke software-lab, onderwierp twee dozijn van de beste beveiligingssoftware producten aan twee maanden continu testen in maart en april van 2014. De resultaten waren indrukwekkend.

Avira maakte, evenals elke concurrent in de lijst, geen fouten in de juiste identificatie van veilige bestanden en websites. Niet één van hen identificeerde ten onrechte gevaarlijke bestanden en websites als veilig. Avira vertraagd systemen slechts met een gemiddelde van één seconde, versus drie seconden voor het industriegemiddelde. Tijdens testen op bescherming tegen malware, maakte Avira geen fouten, terwijl het 20.646 malware testbestanden blokkeerde tijdens de vier weken voorafgaand aan de test. Het industriegemiddelde bedroeg 98 procent. In een andere test stelde AV-Test  Avira bloot aan 138 testbestanden van splinternieuwe bedreigingen. Het industriegemiddelde bedroeg 94 procent bescherming van nooit eerder vertoonde bedreigingen. Deze software  verijdelde echter alle nieuwe dreigingen. Het is dan ook geen wonder dat het tussen de top 10 internet beveiliging merken belandde.

Hoewel het geen bescherming biedt bij instant messaging, gaat Avira verder dan alleen antivirus bescherming door antiphishing aan te bieden. Aangezien de industrie van internet beveiligingssoftware meer geavanceerde methodes implementeert om malware te bestrijden, gaan hackers steeds vaker over tot phishing. Met phishing probeert men een mens te misleiden, wat veel eenvoudiger is dan het misleiden van een computer. Avira spoort locaties op die bekend zijn als gevaarlijk en bepaalt de veiligheid van de websites die in internetzoekresultaten naar voren komen.

Hulp en Ondersteuning

Avira’s support site beschikt over lessen, hulpprogramma’s en handleidingen. Het heeft ook informatie over virussen en malware. Gebruikers kunnen bellen of mailen voor hulp als dat nodig is. Realiseer je echter dat het een Europees telefoonnummer is.

 
What people say... Leave your rating
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one