7 Tips om je Computer Online Te Bechermen!

Oplichters, hackers en identiteitsdieven proberen uw persoonlijke gegevens te stelen – alsook uw geld. Maar er zijn enkele eenvoudige stappen die je zelf kan ondernemen om jezelf te beschermen, zoals het up-to-date houden van uw computer software en uw persoonlijke gegevens enkel te geven indien je een goede reden heeft.

Er zijn slechts enkele eenvoudige en praktische stappen die je kunt ondernemen om jezelf te beschermen tijdens het uitvoeren van uw online zaken.

Hieronder vind je een aantal van de beste toepassingen die je zelf kunt gebruiken om uw fiscale en financiële informatie te beschermen:

  1. Begrijp en Gebruik beveiligingssoftware.

Security-software helpt je uw computer te beschermen tegen de onlinegangbare digitale bedreigingen. In het algemeen zal het besturingssysteem beveiligingssoftware bevatten, of kan je toegang krijgen tot gratis beveiligingssoftware van bekende bedrijven of Internet providers. Andere opties kunnen jaarlijkse licentiekosten inhouden en bieden meer perspectief. Essentiële hulpmiddelen bevatten een firewall, virus / malware bescherming en encryptie  voor bestanden indien je gevoelige financiële / fiscale documenten op uw computer bewaard. Security suites komen vaak samen met firewall, anti-virus en anti-spam, ouderlijk toezicht en de bescherming van uw privacy.  Het kan zijn dat file encryptie, om uw opgeslagen documenten te beschermen, apart aangeschaft hoeft te worden. Koop geen beveiligingssoftware die wordt aangeboden door een onverwachte pop-up op uw computer of in je mail! Het is waarschijnlijk een oplichter.

Weet u niet welke beveiligingssoftware u moet kopen? Neem dan een kijkje, wij hebben ze allemaal vergeleken! Klik hier en beveilig je computer met een virusscanner. 

  1. Sta Automatische Updates van Beveiligingssoftware toe.

Stel uw beveiligingssoftware in om automatisch bij te werken. Malware – kwaadaardige software – evolueert constant en de beveiligingssoftware wordt regelmatig bijgewerkt om dit tempo bij te houden.

  1. Zoek naar de “S”,deze staat voor Versleutelde “https” Websites.

https

Wanneer  je online shopt of bankiert, let er dan altijd op dat de site encrypties gebruikt om uw informatie te beschermen. Zoek naar https vooraan in het webadres. De “s” staat voor secure (veilig). Niet-versleutelde websites beginnen met een http adres. Aanvullend kan je ook kijken of het https op alle pagina’s staat en niet alleen op de homepagina.

 

  1. Gebruik Sterke wachtwoorden.

Gebruik wachtwoorden van acht of meer tekens, en meng letters, cijfers en speciale tekens. Gebruik geen naam, geboortedatum of alledaagse woorden. Gebruik verschillende wachtwoorden bij meerdere accounts. Houd uw wachtwoordenlijst op een veilige plek verborgen of maak gebruik van een password manager. Deel uw wachtwoord niet met anderen Gesprekken, sms’jes of e-mails die van legitieme bedrijven of de IRS beweren te zijn en je vragen om uw accounts bij te werken of uw financiële gegevens proberen te achterhalen zijn over het algemeen oplichters.

  1. Beveilig uw Draadloos Netwerk.

Een draadloos netwerk zend een signaal uit dat je toestaat met het internet te verbinden. Indien uw huis of zaken wi-fi netwerk onbeveiligd is, staat het elke andere computer in de buurt toe om uw persoonlijke informatie te stelen. Ook kunnen criminelen van uw netwerk gebruik maken om spam of misdaden uit te voeren, vanuit uw netwerk. Versleutel dus altijd uw netwerk. In het algemeen, moet je deze functie inschakelen en een wachtwoord creëren.

  1. Wees Voorzichtig Wanneer je een Publiekelijk Netwerk Gebruikt.

Publieke wi-fi hotspots zijn gemakkelijk maar vaak niet zonder risico. Taks of financiële informatie die je via websites of mobiele apps verzend kunnen in het bezit van anderen raken. Als een publiekelijke Wi-Fi hotspot geen wachtwoord vereist is deze waarschijnlijk niet veilig. Let op de “s” in https in het webadres, wanneer je gevoelige informatie doorgeeft, om te verezekeren dat de informatie veilig blijft.

  1. Vermijd Pogingen tot Phising.

Beantwoord nooit e-mails, teksten of pop-upberichten die vragen achter uw persoonlijke, fiscale of financiële gegevens. Een veel voorkomende truc bij criminelen is om een bedrijf na te bootsen zoals uw financiële instelling, fiscale software provider of de IRS, waarin je wordt gevraagd om uw account bij te werken via een link. Klik nooit op koppelingen, zelfs als lijken te ze van organisaties die je vertrouwt. Ga direct naar de website van de organisatie. Legitieme bedrijven vragen je niet om gevoelige informatie te verzenden via onbeveiligde kanalen.