Wat is de beste virusscanner in 2016 – Lees onze Reviews!

Prijs
Grafieken
Prestaties
Protection
Usability
Repair
Functies
Anti-Malware
Antiphising
E-mail Bescherming
Veilig Surfen
Antispam
Anti Spyware
Scannen Verwisselbare Schijf
Bericht Bescherming
Sociaal Netwerk Bescherming
Firewall
Wachtwoord Beheer
Nood Bescherming CD
Game Mode
Ouderlijk Toezicht
Virtueel Toetsenbord
Online Backup
Bestandversnipperaar
Score
< >


Van bankieren tot winkelen, de meesten onder ons houden zich dagelijks online bezig met belangrijke taken. De gegevens die door de ether stroomt is meer waard dan ooit tevoren. Of je nu een Mac of een pc gebruikt, een antivirusprogramma kan je helpen uw meest gevoelige informatie te beschermen. In het tweede kwartaal van 2015 alleen al, werden er naar schatting 21 miljoen nieuwe malware-bedreigingen (PDF) gecreëerd, terwijl Macs meer malware-aanvallen op OS X ervaarden in 2015 dan ooit tevoren.. Malware kan virussen  bevatten die de computer minder goed doen werken; Trojaanse paarden die het hackers mogelijk maken een deur naar het systeem van een gebruiker te openen, om afbreuk te doen aan persoonlijke informatie; en in toenemende mate, ransomware, zoals de boosaardige, nog steeds actieve Cryptolocker, welke bestanden versleutelt, waardoor ze onbereikbaar worden tenzij de gebruiker losgeld betaalt. Er zijn vele gratis antivirus programma's die goed zijn in  het blokkeren van malware voordat het een vaste voet in uw systeem verkrijgt. Toch struikelt zelfs de beste antivirus weleens tegen een van de meest voorkomende redenen achter een hack - nalatigheid. Phishing - waar de gebruikers worden misleid tot het klikken op links die malware kunnen downloaden of frauduleus inloggegevens verzoeken - is stijgend terwijl e-aanvallen steeds geavanceerder worden. Bijvoorbeeld door het gebruik van officieel ogende logo's van instellingen, waaronder banken, retailers en computerbedrijven zoals Apple. Apple is momenteel het meest gephisde merk in de wereld, misschien te wijten aan de sterke groei van login-gegevens gekoppeld aan een Apple ID - e-mail, iTunes Store en via Apple Pay, een gebruikers bankrekening. Het blokkeren van phishing-koppelingen, al dan niet in e-mail of websites, is het soort ding dat een betalend antivirusprogramma de investering waard maakt. Dat gezegd zijnde, indien je tot de slimmere soort behoort die nooit op een pop-up zou klikken, of nooit een bijlage opent in een mail van Amazon die uw naam verkeerd gespeld heeft, dan zou een gratis antivirusprogramma, zonder toeters en bellen, volstaan. Velen stoten op malware detectie-engines met dezelfde bevoegdheden als hun betaalde tegenhangers. Echter, gratis versies hebben meet impact op een computers prestaties, terwijl de betaalde programma's meestal over een line-up van extra beveiligingsfuncties beschikken, waaronder meldingen van boosaardige sites, blokkeren van spam en phishing-koppelingen, extra encryptie voor financiële transacties, en wachtwoord managers (zodat het onnodig is om tientallen onkraakbare paswoorden te herinneren).

Waarom raden wij vooral totale beveiligingspakketen aan in plaats van een gewoon antivirus pakket op onze beste virusscanner pagina?

Total security suites zijn inderdaad iets duurden dan een standaard antivirus software. Niettemin alles is inclusief in deze totaal beveiliginggsspakketen:
 • Bescherming tegen virussen
 • Bescherming tegen malware
 • Anti-phising (bescherming tegen internet fraude – lees ons artikel hier)
 • E-mail Bescherming
 • Firewall Functies
 • Online Backup
 • Wachtwoord beheerders
 • Bestandenvernietigers
 • Systeem optimalisatie programmas
 • Ouderlijk Toezicht
 • Veilig bankieren
Uit bovenstaande lijst kunt u makkelijk zien wat de voordelen zijn van een totaal beveiliginggspakket in vergelijking met een anti-virus pakket die  je alleen beschermt tegen virussen. Als je zou bovenstaande componenten afzonderlijk aanschaffen zou je aan een veel hogere prijs uitkomen dan wanneer je ze samenkoopt in 1 pakket. Om u beter te informeren, hebben wij een artikel geschreven: De grootste fout mensen maken bij het kopen van computer beveiliging. 

Anti-virus Scanner Software

Waarom zou u voor antivirus software betalen terwijl Microsoft een virusscanner in Windows heeft verwerkt? Het antwoord is, prestatie. Ook al blijft Microsoft het beveiligingsprogramma binnen het Windows besturingssysteem continu verbeteren, scoort het Windows Defender programma niet met respectabele cijfers met tests die door onafhankelijk software testlab AV-Test worden uitgevoerd. Microsoft's bedoeling met Windows Defender - de Windows 8 vervanging voor Microsoft Security Essentials – is om een basis aan bescherming te bieden voor diegene die waarschijnlijk nooit een commercieël antivirus programma aan zullen schaffen. Voor diegene die juist een verbetering zoeken op Windows Defender of Microsoft Security Essentials, geeft BitDefender Antivirus Plus de bestte antivirus bescherming.

Antivirus software: Waar Let Ik Op?

De meest belangrijke factoren die we in acht nemen in onze antivirus recensies zijn prestatie, functies, hulp en ondersteuning.

Prestatie

Antivirus software moet meer doen dan malware tegenhouden welke al als gevaarlijk gemerkt wordt en bij de database van de software uitgever al bekend staat als kwaadwillig. Het moet ook nieuwe bedreigingen detecteren en blokkeren welke nog niet in de database voorkomen. Bovendien moet deze de bedreigingen identificeren en neutraliseren welke toch door de filters zijn gekomen en zich kwaadwillig gaan manifesteren. Prestatie is de belangrijkste overweging. Om prestaties zo objectief mogelijk weer te geven, verwijzen we naar data van onafhankelijk software testlab AV-Test, welke tientallen competitieve antivirus software aan miljoenen echte en mogelijke dreigingen blootstelt. Bij testen welke honderden werkstations verbonden aan tientallen servers, test, kan AV-Test zien hoe goed de verschillende beveiligings software producten beschermen en eventuele schade repareren.

Functies

Met prestatie als de grondslag, is het juist om ook de functies die u nodig heeft en de functies die prettig zouden zijn te overwegen. Onze recensies tonen of een bepaald product ook beschermt tegen phishing, bedreigingen markeert in email en chat berichten, en of deze detecteert wanneer u een usb-stick in uw computer stopt, zodat deze ook gescand kan worden voor eventuele bedreigingen.

Hulp en ondersteuning

Nadat u erachter bent welke de beste antivirus voor u is met betrekking tot prestatie en functies, kunt u ook de ondersteuning van een product bekijken. Alle producten in onze recensies bieden ondersteuning via email en per telefoon. Niet iedere software uitgever biedt 24 uur/7 dagen per week toegang tot deze ondersteuning. Alleen de beste antivirus ontwikkelaars doen dit. De antivirus welke meegeleverd wordt met Windows, biedt een niveau van bescherming dat minder is dan bij de beste antivirus software. Gelet op de vele online dreigingen die het op uw computer gemunt hebben en uw identiteit proberen te stelen, adviseren wij om de beste antivirus voor uw pc aan te schaffen en te installeren om uw bescherming te maximaliseren.