Online Dating Reviews

 

Beste Online Dating Sites voor 2017

 

Beste Keuze

[table id=x responsive=scroll /]

Vergelijk reviews van online dating sites en services.

Online dating is in populariteit de laatste jaren ontzettend veel gegroeid tot het punt dat iedereen wel eens een account heeft gemaakt op een dating site. Er bestaan tegenwoordig al meer dan 1.000 online dating sites, hierdoor kan het moeilijk zijn om de beste datingsite voor jouw voorkeuren te vinden.  Daarom hebben wij hier bij PCSoftwareAdvies beslist om dit onderwerp van beste dating sites te behandelen. We zijn heel selectief geweest, en willen slechts de top 10 online dating sites behandelen.

Wij selecteerden de 10 meest betrouwbare & bekendste datingssites van België en Nederland.

Waarom maar 10 dating sites ?

Na jaren ervaring met datingssites weten wij dat de meeste sites gemaakt zijn met als doel: geld verdienen van mensen die hopeloos op zoek zijn naar dates voor liefde of seks.

Wij begrijpen dat geld verdienen een belangrijk aspect is van het opzetten van een datingssite, toch vinden wij dat dit bijzaak zou moeten zijn en het eerste doel zou moeten zijn de mensen helpen hun persoonlijk doel (liefde, vriendschap, one night stand) te bereiken. Maar als ze hierbij beginnen nep profielen op te zetten en mensen forceren om te betalen om berichten van nep profielen te lezen vinden wij dit niet OK.

Er zijn verschillende invalshoeken waarom mensen op zoek zijn naar datingssites, maar hieronder zijn de 3 meest voorkomende:

 1. Casuele Relatie
 2. Serieuze Relatie
 3. Vriendschap

Daarnaast na het bekijken van de verschillende invalshoeken van een website moeten we ook rekening houden voor welk doelpubliek de website gemaakt is:

 1. Senioren
 2. Hoge opgeleiden
 3. Iedereen
 4. Regio gebonden

Door al deze opsplitsingen zijn er meer en meer datingssites online die zich focussen op een ander deelmarkt van het online dating aspect.

Daarom zijn er al enkele websites dat we zeker afschrijven: Websites die alleen om one night stands draaien. Seks is money dat weet iedereen, maar uit ervaring weten wij dat de meeste vrouwen niet uit zijn op alleen seks, als ze echt seks willen kunnen ze dit heel makkelijk vinden zonder te zoeken naar kleine websites die heel moeilijk te vinden zijn en alleen rond seks dating draaien.  Ze gaan gewoon naar de mainstream websites die iedereen gebruikt en vinden daar een man met wie ze naar bed willen. De meeste mannen op deze mainstream sites hebben daar ook geen problemen mee.

Mannen zijn daarin anders, wij zoeken naar een website waar we denken: “wow deze website draait alleen rond het vinden van een sex date, dus hierop zullen alle vrouwen met mij naar bed willen.” Niks is minder waar, zie hierboven. Op deze websites kom je alleen fake profielen tegen, bots, of meiden die betaald worden om met jou te praten. Grootste voorbeeld van zo’n scam is Anastasia. Ik ken persoonlijk meisjes die op deze website betaald worden om berichten te versturen naar mannen en hiervoor geld krijgen. Je bent gewaarschuwd!

Daarom vinden wij het nutteloos om deze kleine websites helemaal te controleren en te behandelen. Als u hiervan van mening zou verschillen, kunt u ons altijd contacteren en dan voegen wij deze websites toe op onze website.

Selectieproces voor Dating Sites

Welke criteria hebben wij gebruikt bij het bepalen dat een website goed is?

 1. Bezoekers per maand
 2. Aantal geregistreerde leden
 3. Doelpubliek van de website (senioren, …)
 4. Doel van de website

Bezoekers per maand:

In België en Nederland bestaan er veel sites, met honderden nepprofielen, als wij zien dat de website maar 100 bezoekers per maand heeft, maar meer dan 5000 leden klopt het plaatje niet.

Wij proberen ons zo goed mogelijk voor te stellen wat er gebeurt als iemand die niks van online dating kent een nieuw profiel zal aanmaken:

 1. Wat deze persoon intypt in google
 2. En bij welke site ze zo terechtkomt
 3. Door deze stappen te volgen heb je meeste kans om nieuwe mensen die juist begonnen zijn met online dating tegen te komen.

Waarom heeft dit voordelen?

 1. Nieuwe leden zijn minder sceptisch en hebben nog geen negatieve ervaringen met online dating
 2. Deze mensen zijn meestal op zoek naar iets een wat serieuzere relatie en willen online een kans geven.
 3. Komen meestal uit een langdurige relatie

Welke andere factoren vinden wij belangrijk?

 • De totale kost:
  • Veel dating sites geven de schijn dat ze volledig gratis zijn, toch is het bijna onmogelijk om een dating site te vinden die volledig gratis is. Er zijn verschillende dingen waarvoor je zult moeten betalen om hierdoor voordelen te krijgen ten opzichte van andere mensen die op deze website zijn. Daarom is het essentieel om de verschillende bonuses te bekijken dat je extra krijgt bij betaling.
  • Bijvoorbeeld: Je bent een man en je stuurt een berichtje uit naar een vrouw dat je leuk vindt, als de vrouw moet betalen voor het openen van jouw berichtje is de kans inderdaad klein dat ze het ooit zal lezen. Waarom zou ze betalen, ze krijgt waarschijnlijk 100 berichten per dag? Door zo’n functies te analyseren zien wij dat de kans dat je werkelijk een date zal vinden op deze site kleiner en kleiner wordt. En geven wij de voorkeur aan website waarop je niet moet betalen.
 • Frequentie van betaling: Het lidmaatschap op een site kan wekelijks, maandelijks of jaarlijks betaald worden.
 • Annulering kosten: Het is belangrijk dat je goed weet voordat je begint te betalen hoe makkelijk/moeilijk is het om je subscriptie te beëindigden.

Wat is het matching process?

Online dating websites hebben een hele boel variabelen on hoe je je ideale partner kan zoeken. Sommige mobiele apps zullen je matchen gebaseerd op een van de volgende criteria:

 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Geografische locatie

Geografische matches: Meeste datingssites geven je de kans om iemand te zoeken die dicht bij jou in de buurt woont. Voor sommige applicaties gaat dit een stuk makkelijker dan andere, maar de meest bekende applicatie dat dit gratis doet is Tinder. Er is ook natuurlijk een verschil tussen dating België en dating Nederland.

Gebruiker gegeneerde matches: Tenzij je een site gebruikt die specifiek bedoeld is voor casual of zeer serieuze relatie, is het een industriestandaard geworden om de leden de kans te bieden om aan anderen te tonen wat ze specifiek zoeken in hun ideale partner.  Dit gaat vanaf simpele zoekfuncties tot een heel geavanceerde zoekfunctie. De meer serieuze datingswebsites geven tegenwoordig zelfs de mogelijkheid om een vragenlijst in te vullen.  Doordat mensen deze vragenlijsten invullen maakt dit het selectieproces toch een heel stuk makkelijker. Hierdoor weet u dat uw potentiële partner al kinderen heeft, rookt, uit is op een open relatie, vriendschap, serieuze relatie, inkomen, en andere variabelen.

 

Is de dating site niche specifiek?

Sommige mensen zoeken naar iets heel specifiek wanneer ze willen daten.

Bijvoorbeeld sites met alleen:

 • Landbouwers
 • Hoger opgeleiden
 • Rijke mensen
 • Nerds
 • Gehandicapten
 • Religie (Christenen, Moslims, …)
 • Senioren

Wij hebben deze sites minder geanalyseerd omdat het doelpubliek hiervoor klein is. De grote websites in deze subniches van online dating zullen wij wel behandelen op onze website. We kunnen deze subniches eigenlijk  opsplitsen in 3 categorieën:

Demografisch: Dit zijn websites die gemaakt zijn voor mensen die alleen geïnteresseerd zijn in een bepaalde religie, inkomsten, ras, …

Levensstijl: Deze websites focussen zich op matches die gebaseerd zijn op aantrekkelijkheidsniveau, beroep, relaties met hetzelfde geslacht, mensen die STD positief zijn, …

Leeftijdsgebonden niches: Deze sites zijn voor mensen van een bepaalde leeftijd. Momenteel zijn Baby Boomers, die ouder dan 50, overweldigend naar het web gaan om een partner te vinden. Sites zoals Parship bieden leden de kans om specifiek te zoeken naar de leeftijdsgroep die u interesseert, maar er zijn sites die speciaal voor de babyboomersmarkt zijn ontworpen.

Wat zijn de privacy beveiligingen?

Afhankelijk van de dating site kunnen alle andere leden uw profiel en bericht zien. Controleer om te zien welke beveiligingsmaatregelen worden vastgesteld door de site en welke u kunt inschakelen om degenen die uw profiel zien, te beperken.

Beperken wie uw profiel ziet: laat de site alleen het minimale profiel van uw profiel zien in zoekresultaten? Sommige sites wachten tot je favoriete, blink of op een of andere manier een lid bent voordat ze je hele profiel kunnen zien. Dat gezegd hebbende, het is belangrijk dat u alleen informatie in uw profiel deelt dat u goed bent met een vreemdeling die kan zien.

De zoekresultaten wijd openhouden: Als uw doel is om iemand in de nabije toekomst te ontmoeten voor een informele drank of samenkomen, zouden de beste optie mobiele datingapplicaties zoals Tinder en vele anderen zijn. Met deze apps kunt u snel en gelijksoortige mensen snel vinden. Op de meeste dating sites kunt u een soort functie gebruiken om te zien welke leden momenteel online zijn en beschikbaar zijn om te praten.

Is het dating proces veilig?

De meeste dating sites zijn extreem goed geworden over de politie van hun leden voor negatief of onveilig gedrag. Er zijn verschillende sites die extra veiligheidsniveaus bieden, waaronder achtergrondcontroles en fotoverificatie.

Sociale verificatie: Veel sites gebruiken een methode, bekend als sociale verificatie, om te helpen voorkomen dat verkeerden toegang tot u krijgen. Dit gaat verder dan alleen om uw e-mail te vragen. Veel plaatsen vragen u nu uw identiteit te verifiëren via uw Facebook of Google+ login. Dit, gecombineerd met hoogopgeleide scam-preventieteams, heeft online dating veiliger gemaakt dan ooit is geweest.

Foto Verificatie: Verschillende sites bieden leden nu de kans om hun identiteit te bewijzen door extra materiaal te sturen. Dit omvat ook het versturen van een foto van het lid, met een stuk papier, met een aantal nummers die willekeurig door de site zijn gegenereerd. Andere leden zien dit niet, maar het laat het personeel van de site toe om hun identiteit te bevestigen.

Veilig tegen hackers: Controleer of de site werknemers SAFE-technologie heeft zodat uw vitale informatie veilig is. Als het een betaalde site is, controleer of het een veilige site is voordat u uw creditcardgegevens invoert. Altijd handig om te controleren is als de website begint met https in plaats van http. De S staat voor secure en hierdoor is de website veiliger en meer beschermt tegen hackers.

Hopelijk krijgt u door bovenstaande informatie een beter beeld welke dating site nu bij uw past en op welke factoren u moet letten bij het selecteren van een dating site.